آیا با آنتن وایرلس و کاربرد آن آشنایی دارید

0
4780
آنتن وایرلس در ژورنال نوبشو
امتیاز مقاله از دید شما

در این مقاله قصد داریم موارد زیر را مورد بررسی قرار دهیم :

آنتن وایرلس

همان گونه که می دانید زمان کوتاهی از ورود تکنولوژی بی سیم برای انتقال اطلاعات در دنیا می گذرد، اما در همین مدت کم این فناوری نوین توانسته است تا جای خود را در حوزه آی تی باز کرده و به یکی از سخت ترین رقبای کمپانی های سیم و کابل تبدیل شوند. یکی از مهمترین دلایلی که موجب شد، تا این تکنولوژی به سرعت مورد توجه کاربران قرار گیرد، عدم نیاز به کابل های بلند و امکان جابجای ساده آن است. آنتن وایرلس در حوزه های متفاوتی از جمله انتقال اطلاعات، اینترنت، IT و شبکه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. با ما در این مقاله از سری مقالات راهنمای خرید تجهیزات شبکه همراه باشید.

آنتن وایرلس در ژورنال نوبشو

معرفی آنتن وایرلس:

در حقیقت این محصول به نوعی Network Interface Card (کارت واسط شبکه) است. عملکرد آنتن وایرلس به این شکل بوده که می تواند دیتا را بدون نیاز به سیم و کابل شبکه بر روی امواج رادیویی انتقال دهد. در واقع می توان گفت که آنتن های اینترنت وایرلس یک hardware است که قادر به دریافت و ارسال تمامی امواج رادیویی منطقه می باشد.

با پیشرفت روز افزون تکنولوژی، این محصول نیز توسعه یافته و در شکل ها و برند های معتبر متفاوتی به عرصه تولید رسیده اند، اما به صورت کلی می توان گفت که مکانیزم عملکرد همه انواع آن به یک شکل است.

در صورتی که قصد داشته باشید از سرویس انتقال دهنده وایرلس استفاده کنید، باید یک آنتن را در شرکت هایی که به شما خدمات می دهند و آنتن دیگر را نزد خود نگه دارید. با این کار هر دو آنتن می توانند بین خود یک خط ارتباطی ایجاد کرده و بدون نیاز به سیم و کابل، اطلاعات مورد نظر شما را انتقال دهند.

چنانچه از این سرویس در فضاهای بازی که هیچ نوع تداخل امواجی وجود نداشته باشد استفاده کنید، قادر است تا فواصل ۳۰۰ کیلومتری را پوشش دهد. همچنین می تواند با بالاترین کیفیت ممکن و سرعت بسیار مناسب، اطلاعات خود را در پهنای باند چند ده مگابایتی انتقال دهد.

آنتن وایرلس در ژورنال نوبشو

انواع مختلف آنتن های وایرلس:

همان گونه که می دانید آنتن وایرلس یکی از مهمترین لوازمی است که می توان با استفاده از آن شبکه را راه اندازی کرد. در حالت کلی سرویس انتقال دهنده وایرلس به دو گروه کلی تقسیم بندی می شود که عبارتند از: Indoor و Outdoor

آنتن هایی که در دسته بیرونی قرار دارند به نسبت درونی از پوشش مقاوم تری برخوردار خواهند بود و دارای اتصالات مستحکمی هستند تا بتوانند در برابر عوامل محیطی نظیر باد، باران، سرما، گرما، طوفان و همچنین نور خورشید دوام بیاورند و زمان طولانی تری در جای خود باقی بمانند تا بتواند اطلاعات را بدون هیچ مشکلی انتقال دهند.

در مقابل سرویس انتقال دهنده وایرلس داخلی برای بهره گیری در فضای داخلی ساختمان ها طراحی و تولید شده است که نسبت به خارجی دارای شکل ظاهری متفاوتی بوده و به طبع نسبت به کاربرد، پوشش محافظ آن تا حدودی نازکتر از نمونه خارجی آن است. تولید کنندگان این نوع آنتن پوشش خارجی آن را به شکلی طراحی کرده اند که زیبایی محیط مورد نظر را تحت تأثیر قرار ندهد و موجب زشت شدن آن نشود.

in door در ژورنال نوبشو

آنتن های Indoor و Outdoor چه تفاوتی با یکدیگر دارند:

یکی از مهمترین تفاوت هایی که از آن می توان برای آنتن های داخلی و خارجی نام برد نوع مصرف آن است. در واقع آنتن های خارجی این امکان را برای کاربر فراهم می کنند که بتوان آن را در فضای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار داد. این در حالی است که آنتن های داخلی قابلیت نصب در خارج از ساختمان را ندارند. چون پوشش خارجی آن نمی تواند در برابر شرایط جوی مدت زیادی مقاوت کند.

مطالب پیشنهادی
تجهیزات شبکه وایرلس اگر با دقت خریداری شوند به مدت طولانی شبکه شما را مدیریت می کنند

شایان ذکر است که نمونه هایی از آنتن وایرلس بی سیم داخلی به عرصه تولید رسیده اند که قابلیت نصب خارجی را نیز برای کاربر فراهم می آورند. در صورتی که بخواهید آنتن داخلی را در فضای برون نصب کنید، حتماً کاتالوگ مشخصات آن را مطالعه نمایید. چنانچه این امکان برای شما فراهم باشد در بخش مشخصات به صراحت اعلام خواهد شد.

آنتن وایرلس در ژورنال نوبشو

انواع مختلف آنتن های وایرلس بر اساس شیوه نصب:

سرویس انتقال دهنده وایرلس، علاوه بر دسته بندی داخلی و خارجی بر اساس شیوه نصب به دسته های مختلفی تقسیم بندی خواهند شد. از جمله آن می توان به Directional و OmniDirectional اشاره کرد که در زبان فارسی به آن دو جهته و همه جهته گفته می شود.

در واقع سرویس های انتقال دهنده وایرلس بی سیم Omni Directional را می توان در فضاهای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار داد و عموماً از آن برای ارتباط Multi Point بهره گیری می شود. این آنتن یکی از رایج ترین نمونه هایی است که می توان از آن در اتومبیل، تلفن بی سیم، رادیو قابل حمل و تلفن همراه استفاده کرد.

سیستم های وایرلس بی سیم Directional نیز می توانند، آنتن جهت دار خروجی خود را به سمتی که مورد نظر شما است، راهنمایی کنند و عموماً از آن برای تابش سیگنال در کل فضای اتاق استفاده خواهد شد. حتی اگر در این سرویس بخشی از سیگنال ها بتوانند در جهات نا خواسته فرار کنند، الگوی انتشار به نوعی تنظیم شده است که در یک طرف بیش از سایرین باشد.

یکی از مهمترین مواردی که می تواند آنتن وایرلس را از دیگر لوازم مشابه خود متمایز کند، امکان متمرکز کردن امواج رادیویی با استفاده از این آنتن ها است. در واقع این آیتم مفید که آن را اصطلاحاً با نام بهره آنتن معرفی می کنند، با استفاده از انتهای مرجع ایزوتروپیک (دی پل) سنجیده خواهد شد.

سیستم های بی سیم در ژورنال نوبشو

انواع آنتن های جهت دار:

  • Flat:

در واقع این سرویس انتقال دهنده وایرلس بی سیم را می توان در مسافت های کمتر از ۱۵ کیلومتر مورد استفاده قرار داد، زاویه تابش این آنتن ۱۰ درجه می باشد. یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه داشت این است که آنتن Flat را باید در مقابل یکدیگر روی دکل نصب کرد.

  • Yagi:

نوعی از آنتن وایرلس بوده که در دسته آنتن های جهت حساب می شود این نوع آنتن معمولاً برای شبکه های وای فای از راه دور بهره گیری خواهد شد. الگوی تابش این نوع از آنتن ها وابسته به فرکانس کارشان است. در این آنتن با بالا رفتن فرکانس، امکان کاهش زاویه تابش ۲۵ درجه ای وجود دارد.

  • Dish:

در حقیقت این نوع از آنتن یکی از معروفترین نمونه های موجود است که در اصطلاح عامیانه به آن دیش می گویند. زاویه تابش این آنتن برابر با ۴ درجه بوده و قادر است مسافتی حدود ۱۰۰ کیلومتر را آنتن دهی کند.

  • Grid:

در واقع این نوع از آنتن قابلیت کاربری در بسیاری از موارد را داشته و می توان آن را در اشکال بسیار بزرگ و قوی خریداری کرد. سیگنال آنتن وایرلس Grid از نوع Dual و Single بوده که نمونه Dual آن دارای پهنای باند بیشتری می باشد. زاویه تابش این آنتن ۶ تا ۹ درجه بوده و قادر است مسافت کمتر از ۱۵ کیلومتر را ساپورت کند.

دیدگاه خود را برای ما بنویسید

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید