شوفاژ برقی و بررسی موارد مربوط به آن

0
4114
شوفاژ برقی در ژورنال نوبشو
5/5 - (1 امتیاز)

در این مقاله قصد داریم موارد زیر را مورد بررسی قرار دهیم :

راهنمای خرید شوفاژ برقی

به هر میزان که فصل های سرد سال به ما نزدیک شوند، سرمای این روزها و استفاده از سیستم گرمایشی نیز به طبع افزایش خواهد یافت. یکی از پر مصرف ترین این سیستمها، شوفاژ برقی است که قابلیت گرم کردن محیط های مختلفی را دارد.

با پیشرفت تکنولوژی لوازم و وسایل کاربردی نیز تغییر شکل داده و به روزتر خواهند شد. در واقع شوفاژهای برقی در دسته لوازم گرمایشی قرار میگیرند که نسبت به سایرین آنها دارای سیستم جدیدتر و پیشرفته تری هستند.

شوفاژ برقی چیست

شوفاژهای برقی در اصل لوازم گرمایشی هستند که با پیشرفت علم و تکنولوژی، فناوری آنها نیز تا حدودی تغییر کرده است. این محصول کاربردی قابلیت استفاده در محیط های مختلفی از جمله منازل مسکونی، اماکن تجاری و اداری، کارخانه جات و سوله ها را دارند.

نام گذاری شوفاژ برقی بر روی این سیستم ها بر اساس نوع تولید انرژی آن است. همان گونه که میدانید منبع اصلی برای تأمین و تولید انرژی توسط این نوع از سیستم ها برق است. به همین منظور آن را به نام شوفاژهای برقی یا رادیاتور برقی میشناسند.

شوفاژ برقی در ژورنال نوبشو

عملکرد رادیاتور برقی به چه صورت انجام میشود:

ساز و کار این سیستم تقریباً مشابه عملکرد رادیاتور های معمولی است. همان گونه که میدانید در شوفاژهای معمولی برای گرم کردن محیط مورد نظر از آب به عنوان سیال اصلی استفاده میشود. اما در شوفاژهای برقی بر خلاف نمونه معمولی آن برای گرم کردن فضا، از روغن به عنوان سیال استفاده خواهد شد. شایان ذکر است که شوفاژ برقی متشکل از قطعاتی همچون ترموستات، کابل رابط، پایه ها، سیال، کلید برق، المنت و پیکره سیستم گرمایشی است.

عملکرد این سیستم بسیار راحت بوده، به نحوی که در صورت اتصال برق به سیستم گرمایشی، جریان برق موجب گرم شدن المنتهای موجود در دستگاه شده و پس از حرارت دهی به سیال، بدنه رادیاتور را گرم میکند.

ساز و کار آن به این صورت است که سیال در لوله های عمودی تعبیه در شوفاژ به حرکت در میآید و موجب انتقال حرارت به محیط مورد نظر میشود. در این حالت سیال گرمای خود را از دست میدهد و برای حرارت دهی دوباره به بخش اولیه که در جوار المنت است باز میگردد. این چرخه تا زمانی که شوفاژ به برق متصل است ادامه خواهد یافت.

ژورنال نوبشو

ترموستات موجود در سیستم گرمایشی وظیفه دارد تا میزان حرارت دهی شوفاژ برقی به محیط مورد نظر را کنترل کند. برای این کار باید کاربر ابتدا درجه ترموستات را مشخص کرده، سپس سیستم را به جریان برق متصل کند. زمانی که محیط به میزان مورد نظر گرم شده باشد، مدار تغذیه توسط المنت قطع خواهد شد.

در صورتی که درجه دمای محیط دوباره افت کند، ترموستات عملکرد خود را آغاز کرده و دوباره این جریان ادامه خواهد داشت تا برای چندمین بار دمای محیط مورد نظر به درجه تعیین شده برسد.

شوفاژ برقی در ژورنال نوبشو

پیش از خرید شوفاژهای برقی باید چه نکاتی را مد نظر قرار داد:

این نوع از سیستم گرمایشی در انواع و اقسام متفاوتی طراحی و تولید میشوند.

  • تعداد پره های شوفاژ

یکی از مهمترین مواردی که باید هنگام خرید شوفاژ برقی به آن توجه ویژهای داشته باشید، تعداد پره های تعبیه شده در این دستگاه است. در واقع تعداد پره ها میتواند نشان دهنده سایز رادیاتور باشد.

  • توجه به متراژ محیط

در صورتی که قصد خرید این محصول را دارید ابتدا باید به متراژ محیط مورد نظرتان توجه کنید و سایز شوفاژ خود را بر اساس آن انتخاب نمایید. با این کار هم میتوانید از مصرف بی رویه برق جلوگیری کنید هم سیستمی را انتخاب کنید که جوابگوی محیط مورد نظر شما باشد.

در صورتی که شوفاژ مورد انتخاب شما دارای ترموستات و سوئیچ اطمینان باشد، دستگاه برای کارکرد این قطعات باید راندمان خود را به نسبت دیگر سیستم ها افزایش دهد.

مطالب پیشنهادی
برای دانستن اطلاعات در ارتباط با کولرهای گازی ال جی با ما همراه باشید.

ژورنال نوبشو

مزایا و معایب رادیاتور برقی کدامند

همان گونه که میدانید امروزه هر دستگاهی که تولید میشود علاوه بر مزایای آن معایبی هم در بر خواهد داشت. به بیان ساده تر میتوان گفت که در واقع هیچ سیستم برقی فاقد معایب نخواهد بود. در ادامه به بررسی مزایا و معایب این سیستم خواهیم پرداخت:

۱-مزایای شوفاژهای برقی

  • کاربری آسان:

همان گونه که گفته شد این سیستم با استفاده از جریان برق میتواند تولید حرارت کند. به همین دلیل در دسته یکی از سیستم های گرمایشی که کاربری بسیار ساده ا ی دارند قرار میگیرد.

  • سادگی نصب و راه اندازی:

بسیاری از سیستمهای گرمایشی که امروزه در عرصه بازار به فروش میرسند برای راه اندازی نیاز به نصاب دارند، تا بتوان ایمنی دستگاه را تضمین نمود. اما شوفاژ برقی تنها با استفاده از یک کلید برق کار میکند و برای نصب و راه اندازی نیاز به افراد متخصص وجود نخواهد داشت. این عامل میتواند هزینه مورد نیاز برای راه اندازی سیستم را تا اندازهای کاهش دهد.

  • سرویس و نگهداری با کمترین هزینه:

این سیستم به دلیل سادگی عملکرد آن نیاز به نگهداری خاصی ندارد، تنها باید آن را در محیطی قرار داد که کابل و بدنه ضربه نبیند.

  • تنوع در ابعاد و اندازه:

تولید کنندگان رادیاتور برقی با تغییر تعداد پره های موجود در شوفاژ، سایز این سیستم را بسته به مکان مورد نظر و نیاز مشتری تغییر خواهند داد. خریدار بسته به محیط مورد نظر ابعاد و اندازه شوفاژ را میتواند تعیین کند. با این کار میزان برق مصرفی نیز تا اندازه قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

  • عدم نیاز به تعویض روغن:

روغن مورد نیاز در این سیستم به صورت دائمی تعبیه شده، در واقع پس از استفاده نیاز به تعویض روغن ندارد.

  • سازگار با محیط زیست:

امروزه یکی از مواردی که مورد توجه دانشمندان و تولید کنندگان قرار گرفته، طراحی لوازم و وسایلی است که بتواند کمترین میزان از گازهای گلخانه ای را تولید کند. شوفاژ برقی نیز به دلیل ساز و کار آن یکی از لوازم گرمایشی است که میتواند به این چرخه کمک شایانی کند.

شوفاژ برقی در ژورنال نوبشو

۲-معایب شوفاژهای برقی

  • عملکرد پر هزینه:

یکی از مهمترین معایبی که از آن میتوان برای رادیاتور برقی نام برد استفاده بیش از اندازه جریان برق است.

  • سر و صدای زیاد در مدلهای قدیمی و ارزان قیمت:

وجود سر و صدا در همه نمونه های شوفاژ برقی به صورت یکسان نیست. در واقع سیستم هایی که ارزان قیمتتر از نمونه های دیگر هستند، هنگامی که انرژی را دریافت میکنند، تولید صدا خواهند کرد.

  • امنیت پایین:

در صورتی که سیم کشی این سیستم با مشکل مواجه گردد، میتواند موجب برق گرفتگی کاربر شود. در صورتی که نسبت به خرید این سیستم اقدام میکنید، سراغ نمونه های ارزان قیمت نباشید چون ممکن است عملکرد نادرست آن موجب گرم شدن بیش از اندازه سطح بیرونی دستگاه شده و سیم برق را تحت تأثیر خود قرار دهد.

  • تولید میزان رطوبت کم:

یکی دیگر از معایبی که میتوان برای این سیستم عنوان کرد، تولید کمترین میزان رطوبت در شوفاژ است. در واقع این سیستم محیط پیرامون خود را خشک نگه میدارد.

  • نیاز به سیستم الکتریکی پر قدرت:

در صورتی که رادیاتور برقی به عنوان سیستم حرارتی اصلی خانه مورد استفاده قرار گیرد، برای عملکرد درست آن نیاز به ظرفیت الکتریکی بیشتری وجود دارد.

 

دیدگاه خود را برای ما بنویسید

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید